България да реагира спешно за бежанците, поискаха от Европа

България да реагира спешно за бежанците, поискаха от Европа
България трябва бързо да реагира на „неотложната хуманитарна“ ситуация, искат от Върховния комисариат за бежанците. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

България трябва бързо да реагира на „неотложната хуманитарна“ ситуация, създадена в резултат на големия приток на бежанци, поиска ръководителят за Европа на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), французинът Венсан Коштел, предаде БГНЕС.

„Хуманитарният проблем с хората в бежанските лагери не търпи отлагане. За тях няма да има Коледа. През близките седмици трябва да стане нещо... Ситуацията е критична.... Условията са лоши, но ние сме тук, за да окажем помощ“, обясни Коштел.

България, най-бедната страна в ЕС, трудно се справя с притока на бежанци – от началото на годината техният брой надхвърли 11 000 - главно сирийци, избягали от гражданската война и преминали през Турция. Приемните центрове са пренаселени, нездравословните условия и липсата на храна принудиха правителството да иска помощ от международната общност.

Коштел осъди неотдавнашните нападения срещу имигрантите и търсещите убежище, същото направи и неправителствената организация „Амнести интернешънъл“.

#бежанци #Амнести интернешънъл #Венсан Коштел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »