Карлос Чакала: Професията ми е революционер

Карлос Чакала: Професията ми е революционер
Делото срещу венецуелския терорист Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала, започна в Париж в понеделник. Скица от процеса. ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Аз съм революционер по професия, заяви венецуелският терорист Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала, при откриването на процеса срещу него в Париж в понеделник.

Делото срещу Карлос е по обвинения за четири атентата в периода 1982–1983 г., в които загинаха 11 души и близо 150 бяха ранени. Процесът се разглежда от специализиран съд по терористичните актове във Франция.

„Аз съм революционер по професия“, заяви Санчес, видимо спокоен, съобщи АФП.

Съдебната зала беше изпълнена от близо 60 френски и чуждестранни журналисти, а представители на всички кръгове на обществото също се опитваха да влязат, за да наблюдават процеса.

Френският хуморист Диудоне, който председателства комитета в защита на „командир Карлос“, също присъстваше, за да изрази подкрепата си за „революцията“ на обвиняемия.

Санчес е защитаван от половин дузина адвокати, някои от които и чуждестранни.

В интервю за венецуелския вестник „Насионал“ Карлос Чакала пое отговорност за повече от 100 атаки, отнели живота на около 2000 души, но отрича да е замесен в четирите атентата, приписани му от френското правосъдие.

Карлос лежи във френски затвори от 1994 г., когато е заловен в Судан. През 1997 г. той е осъден на доживотен затвор за убийството на двама полицаи и информатор в Париж през 1975 г.

Присъдата му по настоящото дело трябва да бъде произнесена на 16 декември.

#Карлос Чакала #Карлос #Илич Рамирес Санчес #Франция #Париж #терористични актове #процес #дело #революционер #революция #Судан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници