Отиде си легендарната Уитни Хюстън

Отиде си легендарната Уитни Хюстън
Уитни Хюстън е шест пъти носителка на най-престижните музикални награди „Грами”. Снимка: spacepack.ca
A A+ A++ A

Музикалната икона Уитни Хюстън си отиде от този свят на 48-годишна възраст.

Безжизненото тяло на звездата от филма „Бодигард“ е открито в хотел в САЩ тази нощ.

Смъртта й е потвърдена от пристигналите на мястото парамедици. Публицистът на актрисата Кристън Фостър изпрати официално съобщение до медиите.

Все още не е известна причината за смъртта на Уитни. Последната изява на певицата беше на 9 февруари т.г., когато тя се появи на акустичен концерт на Кели Прайс в Лос Анджелис.

Уитни бе на 48-годишна възраст. След като новината за смъртта й обиколи целия свят, приятели и колеги на Уитни изказаха съболезнованията си на близките й.

Няма данни за наличието на дрога в стаята на Уитни. Според полицаите, появили се на мястото, все още се води разследване. Уитни не е била сама и още не се знае кой е съобщил за смъртта й.

Певицата Марая Кери, която е близка приятелка с Уитни, написа следното в Туитър: „Аз съм с разбито сърце и обляна в сълзи заради шокиращата смърт на моята приятелка - несравнимата Уитни Хюстън. Най-искрени съболезнования за семейството й и милионите й почитатели по целия свят. Тя никога няма да бъде забравена!“.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик.

По-късно Уитни става популярна поп и ритъм-енд-блус певица, изявявала се също като актриса, филмов и звукозаписен продуцент, поетеса и манекен. Понякога я наричали The Voice – букв. „Гласът“.

Уитни Хюстън е сред музикантите с най-голям търговски успех. През 80-те години на 20. век тя е една от първите чернокожи изпълнители, които биват излъчвани сравнително редовно по телевизията MTV.

Първият албум на Уитни Хюстън е с едноименно заглавие и поставя рекорд за най-много продажби на дебютен албум.

Следващият ѝ албум – „Уитни“ (Whitney), става първият албум на жена, дебютирал като № 1 в Billboard 200. Поставя нов рекорд, когато седем нейни композиции стават № 1 в класацията Billboard Hot 100.

През 90-те години приема няколко филмови роли, като през 1992 г. участва в „Бодигард“ (The Bodyguard).

Музиката към филма поставя рекорд в САЩ за най-много продажби на саундтрак, а композицията I Will Always Love You става един от женските сингъли с най-многобройни продажби.

Уитни Хюстън е шест пъти носителка на най-престижните музикални награди „Грами“.

#Уитни Хюстън #Бодигард #САЩ #Лос Анджелис #Марая Кери #Туитър #Нюарк #Ню Джърси #Сиси Хюстън #Дион Уоруик #MTV #Billboard #I Will Always Love You #Грами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »