Евгени Будинов: Мечтая си за трагична роля

Евгени Будинов: Мечтая си за трагична роля
A A+ A++ A

Евгени Будинов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов и проф. Илия Добрев. Познат е на театралната публика от десетки пиеси, сред които са „Хъшове“, „Балкански синдром“, „Суматоха“, „Недоразбраната цивилизация“, „Ричард III“ и други. Може да се похвали и със завидни участия в продукции като „Стъпки в пясъка“, „Маймуни през зимата“ и „Дървото на живота“. Любовта на зрителите печели и от сериала „Етажна собственост“, и от успешния кинохит „Корпус за бързо реагиране“, чиято втора част – „Ядрена заплаха“, върви в момента по родните кина. В личен план: през лятото сключи брак с половинката си Мариела и вече е горд баща на син – Александър.

Евгени, публиката Ви познава и от театралните Ви роли, но огромна публичност получихте с ролите си в „Етажна собственост“ и „Корпус за бързо реагиране“. Комедийните роли повече ли Ви привличат?

Не бих казал огромна публичност, а някаква популярност (смее се). Повече ме канят за комедийни роли. Честно да ти кажа, мечтая си да изиграя и силно драматична, дори трагична роля.

Какво харесвате в своя герой от филма „Корпус за бързо реагиране“?

Гецата ли? Много ми е симпатичен. Тази роля е писана за мен. Намирам себе си в нея... от лудите, млади, безгрижни години, когато с Васко Мавриков бяхме студенти, а Стамбата (Станислав Дончев – бел. ред.) беше млад режисьор. Във втората част на КБР на Гецата отново му се случват много нелепи неща и прецаква корпуса за пореден път.

Къде се чувствате по-комфортно – пред камерата или на театралната сцена?

Виж, театърът много дава на един актьор, но и много взема. В момента предпочитам киното.

Вие сте бил студент в класа на Стефан Данаилов – Мастера. Какви са уроците от него, които винаги ще помните?

Стефан Данаилов и Тодор Колев са любимите ми български актьори. Възхищавам им се искрено. За мен беше чест и отговорност да бъда студент на Мастера. Научил ни е на много неща, но най-важните са да си честен и да имаш сърце. Той е пример за това.

Още от студентските ви години с Деян Донков сте близки приятели. Имате ли любим момент с него?

Много са, но не са за пред хората.

Той участва в няколко риалити програми. Вие бихте ли участвали и в кое?

Да, в което и да е, за много пари. Шегувам се, разбира се. Трябва да имам конкретно предложение, за да отговоря.

Миналата година бе изключително наситена за Вас. Освен професионалните успехи сключихте брак и вече сте баща. Променихте ли се, откакто имате син?

Да, това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало... чувствам се безкрайно щастлив и много отговорен.

Какво искате да направите оттук нататък, къде бихте искали да участвате?

Искам аз и близките ми да са живи и здрави! И както казва един американски колега: „Останалото са балончета в шампанското“.

#Корпус за бързо реагиране #Стефан Данаилов #Деян Донков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »