Борисов освободи зам. -министър на здравеопазването

Борисов освободи зам. -министър на здравеопазването
Премиерът Бойко Борисов освободи днес Гергана Павлова от поста заместник-министър на здравеопазването. Снимка: dnevnik.bg
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов освободи днес Гергана Павлова от поста заместник-министър на здравеопазването.

Със своя заповед министър-председателят Бойко Борисов освободи днес от поста заместник-министър на здравеопазването г-жа Гергана Павлова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Решението на премиера е по собствено усмотрение.

Павлова стана зам.-министър в екипа на Анна-Мария Борисова през април 2010 г. Преди това беше мениджър за работата с клиенти в IMS Health - България (анализаторска компания за фармацевтичния пазар). Между 2006 и 2008 г. е заемала ръководни позиции в „Софарма трейдинг“.

Именно затова още от назначаването й за зам.-министър през април 2010 г. има спекулации, че тя защитава по-скоро интересите на „Софарма“, отколкото обществените.

Тази сутрин в интервю за TV7 бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски заяви, че някой е трябвало да контролира Павлова за действията й и че вероятно и тя е виновна за огромните задължения, които болниците у нас трупат заради скъпите лекарства.

Отстраняването на Павлова идва само няколко дни след подадената оставка на директора на НЗОК Нели Нешева. Днес ПГ на ГЕРБ на специално заседание ще обсъди оставката на Нешева.

Името на Гергана Павлова бе намесено във вчерашното разследване на ТВ7, което показва, че в България „Софарма“ продава лекарствата си на цени, три пъти по-високи от тези в съседни страни.

Две са ключовите имена, които отговарят за цената на лекарствата и правят лекарствата у нас много по-скъпи: от Министерството на здравеопазването отговаря заместник-министър Гергана Павлова, чието име се спрягаше и евентуално за нов шеф на Здравната каса; от НЗОК за лекарствата отговаря Калина Пенчева.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #Гергана Павлова #заместник-министър на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници