Спанакът предпазва от затлъстяване

Спанакът предпазва от затлъстяване
A A+ A++ A

Естествена съставка, съдържаща се в спанака, доказано намалява апетита между храненията и може да предотврати затлъстяването, заяви шведски учен.

Шарлот Ерлънсън – Албертсън, професор по регулиране на апетита, открила съставка на име тилакоид, докато търсела начин за забавяне на храносмилането и ограничаване на угризенията, свързани с глада, предава БГНЕС.

Комбинираните функции на храносмилането преработват храната по различен начин, която е склонна да се усвоява само в горната част на тънките черва. Това ни предпазва от ключовите хормони, които ни карат да се чувстваме сити, да стигнат до мозъка. "Обичам да казвам, че червата ни са безработни", добавя Албертсън.

15 души, които са приемали съставката в спанака всяка сутрин, признават, че е много по-лесно да се устои на изкушението да се яде между основните хранения.

Само по себе си яденето на спанак не е достатъчно. Той трябва да бъде смачкан, филтриран, прекаран през центрофуга, за да може да освободи т.н. тилакоиди от клетките на растението.

"Нашите тела не могат да извлекат нужната съставка от пресен спанак без предварителното му обработване", казват учените.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"