Стрелецът от Лясковец стои барикадиран в дома си

Стрелецът от Лясковец стои барикадиран в дома си
Снимка: Мария Панайотова, news7
A A+ A++ A

53-годишният Петко Савов Петков се е барикадирал на първия етаж от пет-етажна сграда, в своя дом в Лясковец. Той е открил стрелба с ловна пушка по полицаи, след като те предприемат действия в нощта срещу петък като ответна реакция на подадени сигнали. Сигналите са за негови заплахи за убийство на деца от близкото училище.

Инцидентът е възникнал между 5-5:30 сутринта, според човек от общината, пожелал да остане анонимен. Според него Петко бил нормално момче, но от около 5 години настъпила промяна и започнал да се кара с комшиите и да заплашва децата от училището, съобщи "24 часа".

Към момента служителите на реда спидат подаване на природен газ към района на дома му, за да се предотвратят още инциденти, които може да направи психичноболният мъж, съобщи news7.

Припомняме, че тази нощ полицията организира спецоперация след множество сигнали на граждани. Мястото на инцидента е отцепено от полицията, както и целия град. Главният комисар на МВР заяви, че няма опасност за живота на жителите на Лясковец, но вече има един загинал полицай, други двама са тежко ранени и един леко ранен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници