Очаквано, Наум е новият русенски митрополит...!

Очаквано, Наум е новият русенски митрополит...!
A A+ A++ A

Очаквано, Стобийският епископ Наум беше избран за нов русенски митрополит. Съвършено случайно, именно в навечерието на избора за владика в дунавския ни град, точно в село Стоб, от където идва и името на епископа /„Стобийски“/, изгоря училището!

Но..., да не бъдем злобни и мнителни...! Честито на новия владика и дано съумее да ръководи епархията си мъдро и дълго, колкото Бог му е отредил! С избора на епископ Наум, възникват няколко актуални избора в родната ни църква.

Първо трябва да бъде избран нов главен секретар на Синода, а след това и нов викарен епископ, на мястото на избрания за Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Предстоят и други избори, но тези сякаш са най-спешните. Въпреки, че в църквата се знаеше, кой ще седне на епархийски трон в Русе още преди да бъдат избрани дори двамата достоизбираеми епископи, преди седмица, все пак поне процедурата беше спазена и Наум стана митрополит по правилата.

С този избор църквата ни попълни всички епархии с епархийски митрополити и сега вероятно ще се заеме с избор на нови епископи, защото само напоследък четирима станаха митрополити – Антоний в епархията ни в Западна Европа, Серафим в Неврокопска епархия, Йоан във Варна и сега Наум в Русе.

#Антоний #Наум #Серафим #Йоан #митрополит #Русе #Варна #епархия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »