Ирина Бокова: Където и да отида, никой не забравя, че съм българка!

Ирина Бокова: Където и да отида, никой не забравя, че съм българка!
Ирина Бокова взе приза в категория „Политика“ в независимия онлайн вот на читателите на Novinite Media Group. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Където и да отида, никой не забравя, че съм българка!“, каза Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, по време на официалната церемония по повод награждаването на „Личност в Новините“ за 2013 г. Ирина Бокова взе приза в категория „Политика“ в независимия онлайн вот на читателите на Novinite Media Group.

Чрез независимо онлайн гласуване, провело се в периода декември 2013 – февруари 2014 г., над 15 000 читатели на Novinite.bg и Novinite.com гласуваха за „Личност в Новините“. Тази година класацията беше разделена в категориите „Политика“, „Бизнес“, „Благотворителност“, „Дипломация“, „Култура“ и „Спорт“. За всяка категория бяха номинирани по трима забележителни представители на политическия, икономическия и обществения живот в България.

Читателите на Novinite Media Group избраха дядо Добри за „Личност в Новините“ в категория „Благотворителност“ – човека, който покори хората с добротата си и успя да превърне каузата си в пример за цяла България. В класацията на Novinite Media Group в категорията „Бизнес“ първото място си поделят Еккехард Нойрайтер – директор за България на световната компания АBB, и Ивайло Пенчев – собственик на Walltopia, най-голямата компания в света за производство на изкуствени стени за катерене.

Н. Пр. Такаши Коизуми, посланик на Япония в България, взе приза в категория „Дипломация“. Известният български цигулар Веско Ешкенази беше избран в категория „Култура“, а тенисистът Григор Димитров – в категория „Спорт“.

На награждаването в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ присъстваха наградените в отделните категории, представители на правителството, на дипломатическите мисии в София, партньори и приятели на Novinite Media Group и колеги журналисти.

Класацията за личности, оставили следа в българския политически, икономически и обществен живот се провежда за 13-а поредна година.

През март 2014 г. Novinite Media Group получи отличието „Медия на бъдещето“ на Световния комуникационен форум в Давос.





#Ирина Бокова #българка #ЮНЕСКО #гласуване #личност #Новините #посланик #награждаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници