Предложиха „План за действие за реиндустриализация“

Предложиха „План за действие за реиндустриализация“
Заместник-министърът на МИЕ Анна Янева предложи план за реиндустриализация. Снимка: МИЕ
A A+ A++ A

„Кризата създаде предпоставки за преосмисляне ролята на индустрията и нейното значение за растежа на икономиката, инвестициите, износа, заетостта и благосъстоянието на населението.

Затова Европа все по-ясно определя насоките за развитие на европейската индустрия, свързани с укрепване на условията за устойчив посткризисен икономически растеж чрез реиндустриализация и модернизация на индустриалната база“, каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева на конференцията „Индустриализация и устойчиво развитие“, организирана от Българския форум за бизнес лидерите в Пловдив.

Правителството в лицето на Министерството на икономиката и енергетиката подготви проект на „План за действие за реиндустриализация на България за периода 2014-2015 г.“. Проектът на плана е само един от етапите от прилагането на индустриалната политика на страната.

Любомир Ганчев запозна присъстващите представители на бизнеса с резултатите от ОП „Конкурентоспособност“ (2007-2013), както и с възможностите, които предоставя новата оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Концепцията й е изцяло преработена и в момента е на етап съгласуване в ЕК.

#Анна Янева #МИЕ #ЕК #правителство #Реиндустриализация #Пловдив #лидери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"