Колко струва животът на едно българско дете?

Колко струва животът на едно българско дете?
A A+ A++ A

„Вече надминаваме сомалийските пирати. И най-жестоките мутри навремето не посягаха на жени и деца”, чета в коментар под материал за убийството на Александра от Поморие.

Момиченцето беше намерено убито в петък на таванското помещение, над апартамента на родителите й. Бащата Веселин Тодоров, бил разследван за лихварство. Официално търгува с имоти. Потърпевши твърдят, че вземал огромни лихви, а хората му трошали зъби и с куки деряли кожи. Заподозрени са три съседки на семейство Тодорови, на които бащата най-вероятно отказал заем.

Колкото и кожи да е смъкнал бащата, няма разумно основание за подобна форма на оскотяване. Притеснителното е, че във форумите попаднах на мнения, които оправдават убийството с аргумента, че лихварят е разплакал много чужди деца и видждате ли „всичко един ден се връщало”. Нормалното, здраво общество, трябва да е непримиримо към извършителите и да настоява те да получат максимално наказание.

Миналата година маскирани отвлякоха дъщерята на сочения за кокаинов крал Брендо. Тя беше върната жива и здрава, вероятно след платен откуп, но нито се чу, нито се разбра, дали се работи за залавяне на похитителите.

Междудругото отвлечените от сомалийски пирати имат по-голям късмет от Александра – освобождават ги, след като разбойниците си получат парите. Нашите психопати убиват, дори преди да са поискали откуп.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »