Туристически сайтове масово не спазват законите

Туристически сайтове масово не спазват законите
Само 62% от уебсайтове за туристически услуги зачитат европейското законодателство за защита на потребителите. Снимка: www.mediadesign.bg
A A+ A++ A

Само 62% от уебсайтове за туристически услуги зачитат европейското законодателство за защита на потребителите, показва проверка на Европейската комисия, съобщи БГНЕС. От Брюксел предупреждават, че продължават да работят за гарантиране на това, че правата на потребителите трябва да се спазват.

Проучването, координирано от Европейската комисия, е проведено от националните органи в областта на защитата на потребителите в отделните страни-членки на ЕС. Предоставянето на електронни адреси, на които могат да се изпращат въпроси и жалби, както и информацията за реда и условията за ползване на сайтовете, също е било обект на наблюдение.

Сред нарушенията са липсата на задължителната информация за самоличността на търговците, и по-конкретно за техните електронни адреси, което лишава потребителите от възможност за ефективна обратна връзка. Липсват и ясни инструкции как да се подаде жалба.

#сайтове #комисия #адреси #жалби #потребители #инструкции #услуги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »