Делян Добрев: Задълженията на НЕК са над 1 млрд. лв.

Делян Добрев: Задълженията на НЕК са над 1 млрд. лв.
"Текущите задължения на НЕК, по наша информация, надхвърлят 1 млрд. лв.", заяви Делян Добрев от ГЕРБ. Снимка: www.segabg.com
A A+ A++ A

„Текущите задължения на НЕК по наша информация надхвърлят 1 млрд. лв., а общите задължения са близо 4 млрд. лв.", заяви бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев, предаде btvnews.bg.

По думите му информацията за баланса на приходите и разходите за 2013 г. е готова още към края на март, тъй като такъв е законът. Готови са и балансите към края на март 2014 г., като е трябвало единствено от 7-ия етаж документите да бъдат свалени до 6-ия, където са отишли депутатите от ГЕРБ за среща с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Такава среща обаче не се е състояла, а Добрев и колегите му са успели да се срещнат единствено със заместниците на министъра, които са отговорни, че не са оторизирани от него да предоставят исканата информация. „Надявам се, че всичко това не се прави умишлено, а е просто нескопосан опит за социална политика през цената на тока", коментира още Добрев.

#Делян Добрев #ГЕРБ #Драгомир Стойнев #енергетика #НЕК #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"