Ферибот с 500 души на борда потъна край Южна Корея

Ферибот с 500 души на борда потъна край Южна Корея
На борда е имало още и 150 автомобила. Снимка: ЕРА/БГНЕС
A A+ A++ A

Драматична спасителна акция край бреговете на Южна Корея: кораб с 500 пасажери претърпя тежко крушение. Дузини кораби и 18 хеликоптера се включиха в спасителната акция.

Най-малко двама души за загинали, съобщават AP и AFP, цитирайки представители на властите и бреговата охрана. Ранените са най-малко 14 души. 295 души още са в неизвестност.

В спасителната операция участват по данни на бреговата охрана 34 кораба, както от военно-морските сили на Южна Корея, така и търговски съдове. Освен тях са се включили и 18 хеликоптера.

Правителството обяви по-рано, че 368 души са били спасени, но бреговата охрана на Южна Корея заяви, че само 180 души са в безопасност. По негови данни в момента на инцидента на кораба е имало 477 пасажери и екипаж. 300 от тях са ученици.

Точното положение все още не е напълно ясно. Първоначално Ройтерс цитира корейската агенция Yonhap, според която повече от сто души са в неизвестност, в последствие обаче се оказа, че липсващите са близо 300.

Корабът е пътувал от пристанищния град Инчеон към южния остров Жежу, когато е претърпял крушение на разстояние от 20 километра от брега. Причините за катастрофата засега са неизвестни.

От борда на кораба един от пасажерите е телефонирал до новинарския канал YTN: "Корабът потъва, трябва да се държим здраво, за да останем по местата си" , е казал той. На борда е имало още и 150 автомобила.

#ферибот #Южна Корея #корабокрушение #спасителна операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници