Запорираха сгради на БДЖ и НКЖИ

Запорираха сгради на БДЖ и НКЖИ
Кредиторите на БДЖ поставиха под възбрана централните офиси на превозвача и на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Снимка: nreporter.info
A A+ A++ A

Кредиторите на БДЖ поставиха под възбрана централните офиси на превозвача на столичната улица „Иван Вазов" и на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) близо до Централната гара.

Дружествата няма да могат да се разпореждат със сградите си, нито да ги залагат, нито да ги продават, нито да ги отдават под наем, съобщава в. „Преса“. Причината за мярката са задълженията на холдинга от над 600 млн. лв. Правителството има затруднения в преговорите с един от кредиторите - „Еф Ем Ес".

„Дългът към нея е сравнително малък - около 30 млн. евро, но тя настоява да си го получи веднага“, обясни транспортният министър Данаил Папазов. Именно по нейно искане през февруари бе наложен запор на сметките на БДЖ. Възбраната на имотите няма да окаже никакво влияние върху дейността на дружеството, нито да затрудни плащането на заплатите, увери заместник-министърът на транспорта Антон Гинев България е предложила 8 варианта на споразумението, като отново само „Еф Ем Ес" не е изразила съгласие.

В преговорите се е включил и финансовият министър Петър Чобанов, за тях пряко отговаря вицепремиерът Даниела Бобева.

#БДЖ #НКЖИ #Данаил Папазов #Антон Гинев #дружество #запор #Петър Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"