Запор на имущество на кмета и на главния архитект на Несебър

Запор на имущество на кмета и на главния архитект на Несебър
Разминаването между доходите на кмета на Несебър Николай Димитров и придобитото от него имущество за последните 10 години е близо два милиона лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира имущество на кмета на Несебър Николай Димитров и главния архитект на общината Валентин Димов.

Двамата са подсъдими по делото „Дюнигейт“ за длъжностни престъпления.

Стойността на запорираното имущество на Димитров възлиза на 1 840 650 лева, като от Комисията посочват, че разминаването между доходите на кмета и придобитото от него имущество за последните 10 години е близо два милиона лева.

След искането на КОНПИ, Бургаският окръжен съд е разрешил обезпечение на пет жилищни имота, три от които в Несебър, шест ниви в различни селища, дялове в дружества, банкови сметки и лек автомобил „Мерцедес“ - собственост на Николай Димитров и членове на неговото семейство.

Запорираното имущество на главния архитект на община Несебър Валентин Димов е на стойност 874 905 лева.

Несъсответствието между доходите и придобитото от Димов имущество за последните 10 години е малко повече от 1 млн. лева.

Окръжният съд в Бургас е обезпечил 11 имота в Поморие и Несебър, собственост на Димов и неговото семейство, сред които двуетажна къща в Поморие и недовършена сграда в Несебър, лек и товарен автомобил, дружествени дялове и банкови сметки.

От Комисията посочват, че проверката срещу Димитров е започнала през декември 2012 г., след получено уведомление, че той е привлечен като обвиняем за неизпълнение на служебните си задължения.

Според Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, до три месеца КОНПИ трябва да внесе в съда искове за отнемане на имуществото на Николай Димитров и Валентин Димов.

#Несебър #кмет #главен архитект #незаконно придобито имущество #запориране #Николай Димитров #Валентин Димов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"