20 жалби за злоупотреби с лични данни в партийните подписки

20 жалби за злоупотреби с лични данни в партийните подписки
„До момента в прокуратурата са постъпили 20 жалби от граждани“, каза главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

„До момента в прокуратурата са постъпили 20 жалби от граждани“, каза главният прокурор Сотир Цацаров, във връзка с това, дали в държавното обвинение има жалби заради личните данни на хора в подписките за партиите.

Стана ясно, че единият от подалите жалба е и омбудсманът Константин Пенчев. Цацаров още не е проверил, дали и той присъства в някоя от подписките. Той отрече твърдението, че от тук нататък "топката" в прокуратурата. По думите му, по всяка от подадените жалби ще бъде извършвана проверка, защото тя трябва да касае извършвано документно престъпление, ако такова е извършвано.

Според него, "прокуратурата няма и не може да има отношение към това, дали дадена партия или коалиция е регистрирана законосъобразно. Това е проблем, който е от компетентността единствено и само на ЦИК", категоричен бе главният прокурор.

Той допълни, че е ясно, че става дума за подписи, които са фалшифицирани, но в съответните подписки, особено големи подписки, с които са внасяни искания за регистрация, малко или много са сглобени явно от подписи, които са събирани на различни места.

#Сотир Цацаров #Константин Пенчев #жалби #ЦИК #прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"