Инвеститорът представя проекта си за Карадере

Инвеститорът представя проекта си за Карадере
Решението за строеж в местността Карадере предизвика недоволството на еколози, които поискаха строежът да бъде спрян. Снимка: www.visit.bg
A A+ A++ A

В четвъртък инвеститорът, който планира да строи в местността Карадере, ще представи проекта си. Строежът на Карадере е планиран да започне през септември. Целият комплекс върху зоната около девствения плаж трябва да бъде вдигнат за 3 години - до септември 2017 г.

Инвеститорите от „Мадара Юръп“ АД ще представят проекта за изграждане на екоселище „Блек Сий Гардънс Еко Ризорт“ пред журналисти и местни жители в град Бяла в четвъртък. В презентацията ще участват членовете на Съвета на директорите на „Мадара Юръп“ АД Скот Пъркинс и Пол Райли, архитектът Игор Янкулов и туристическият консултант Хенинг Крипендорф.

На 20 март от Министерство на икономиката съобщиха, че проектът може да се реализира единствено след приключване на процедурите по екологичното законодателство - оценка на въздействие на околната среда и оценка на съответствието по Закона за биологичното разнообразие.

Тези процедури биха могли да завършат с несъгласуване на инвестиционното предложение или предписание за неговото изменение, с което инвеститорът ще следва да се съобрази.

Решението за строеж в местността Карадере предизвика недоволството на еколози, които поискаха строежът да бъде спрян. От екокоалицията „За да остане природа в България" отхвърлиха поканата да се включат в „зелен борд" по проекта, защото това според тях означавало, че се дава картбланш да се строи.

#Карадере #Бяла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »