Над 250 сигнала до ЦИК за личните данни

Над 250 сигнала до ЦИК за личните данни
"Сигналите, които съдържат достатъчно идентифициращи жалбоподателите данни, ще бъдат препратени към КЗЛД", посочват от ЦИК. Снимка: pressadaily.com
A A+ A++ A

Над 250 сигнала за неправомерно използване на лични данни са постъпили в Централната избирателна комисия, съобщи говорителят й Александър Андреев, след като в интернет страницата на ЦИК се появи възможността всеки гражданин да провери дали данните му са ползвани от дадена политическа партия или коалиция.

„Поне една трета от тези сигнали не съдържат трите имена и всички останали данни, които са необходими за съставяне и разглеждане на жалба от страна на Комисията за защита на личните данни", посочи Андреев.

„Сигналите, които съдържат достатъчно идентифициращи жалбоподателите данни, ще бъдат препратени към КЗЛД. Онези сигнали, които съдържат данни за престъпление и съдържат изчерпателно обяснение какво точно е нарушението, ще бъдат препращани към прокуратурата", добави говорителят.

ЦИК се обръща към гражданите с молба да изпращат своите сигнали единствено към КЗЛД, като оформят жалбите си спрямо изискванията на комисията.

#ЦИК #лични данни #Централна избирателна комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"