ЕК опроверга Борисов - няма спрени плащания за селските региони

ЕК опроверга Борисов - няма спрени плащания за селските региони
Уейт посочи, че в момента се извършва счетоводна процедура, свързана с разходите за 2013 г. и е твърде рано да се спекулира дали България ще загуби пари по програмата. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Говорителят на Еврокомисия по въпросите за селското стопанство Роджър Уейт заяви, че ЕК не е спирала плащания за България по програмата за развитие на селските райони.

По-рано в сряда председателят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че „повече от 800 млн. лв. няма да влязат в държавата по програмата за селските райони, заради българското правителство".

Уейт посочи, че в момента се извършва счетоводна процедура, свързана с разходите за 2013 г. и е твърде рано да се спекулира дали България ще загуби пари по програмата.

„Имаме нужда от още малко време, за да проверим точно какви разходи са били направени през миналата година. За този период България е похарчила 396 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони и от счетоводна гледна точка все още не можем да приключим процедурата по одобряване на разходите", каза говорителят пред БНР.

„Това обаче не означава, че автоматично ще спрем плащания. Днес предстои въпросът да бъде обсъден и се надявам, че до няколко седмици ще бъдем в състояние да приключим тази процедура", подчерта Роджър Уейт.

#Програма за развитие на селските райони #плащания #България #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"