Samsung обещават часовник с Android Wear и телефони с Tizen

Samsung обещават часовник с Android Wear и телефони с Tizen
A A+ A++ A

През 2014 г. от Samsung едва ли ще видим революционно нови продукти, но със сигурност някои от устройствата, които компанията готви, заслужават повече внимание. В интервю за агенция Reuters вицепрезидентът на продуктовото поделение - Ханкил Юн, споделя, че корейците готвят нов умен часовник с Android и най-сетне телефон от висок клас, който ще работи с платформата Tizen.

Часовникът ще работи с новата версия на Android за електроника за носене, която познаваме под името Android Wear. Ако помните, първият опит на Samsung с Galaxy Gear използваше Android, след което компанията реши да премине към Tizen. След пускането на новия часовник на практика Samsung ще поддържат три различни платформи за серията Gear.

Що се отнася до телефона с Tizen, за който твърде дълго вече само слушаме, Юн заявява, че компанията е променила стратегията си и смята да се фокусира върху ограничен обхват от пазари, за да може да постигне добри пазарни резултати. Това по всяка вероятност означава, че Samsung смята да насочи устройството към развиващите се пазари. Всъщност очакваме поне два телефона с платформата от висок и по-нисък клас, а премиерата се очаква през второто тримесечие на годината, което приключва през юни.

http://www.reuters.com/article/2014/04/16/us-samsung-elec-sales-idUSBREA3F09320140416

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници