Борисов: Предсрочни избори - октомври-ноември

Борисов: Предсрочни избори - октомври-ноември
На среща с Реформаторския блок лидерът на ГЕРБ предрече, че предсрочни избори може да има през есента. Снимка: bg-bg.facebook.com
A A+ A++ A

На среща с Реформаторския блок лидерът на ГЕРБ предрече, че предсрочни избори може да има през есента, и по-конкретно - октомври-ноември, когато се обсъжда бюджетът за 2015 г. „Загубил избори веднъж, два пъти, Станишев се държи като победител”, коментира Борисов.

Според председателя на ДСБ Радан Кънев трябва да се избере спокойна, разумна дата за предсрочни избори след евровота, тъй като перманентната предизборна кампанията в страната в последните месеци отнела работата на 10 000 българи и е довела до силен спад на инвестициите.

Срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок се проведе пред медиите и продължи около един час, като беше обсъдена най-вече идеята на реформаторите за общо европейски енергиен съюз. Меглена Кунева и Радан Кънев поискаха от ГЕРБ да гарантират, че евродепутатите на Борисов ще настояват за формирането на подобен съюз, на който България да бъде основател заедно с Полша.

Според реформаторите Брюксел трябва да се обедини около обща енергийна политика и да преговаря по този начин с Москва, което би означавало много по-евтини доставки на газ за Европа.

#блок #Радан Кънев #Меглена Кунева #Бойко Борисов #Полша #ГЕРБ #Брюксел #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"