Радан Кънев: С ГЕРБ сме различни, но единни за предсрочни избори

Радан Кънев: С ГЕРБ сме различни, но единни за предсрочни избори
ГЕРБ са подкрепили плана на РБ за национално съгласие за предсрочни избори и внасяне на разум и спокойствие в обществения живот. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че от срещата с ГЕРБ в четвъртък сутринта в Народното събрание е станало ясно, че различнията им са твърде много, въпреки опита да се прояви разбиране.

Труден политически разговор имахме днес с ГЕРБ и Борисов. Разбиранията ни за властта и политиката са твърде различни - особено по теми като партийни назначения, медии, правосъдие, мандат и функции на следващото правителство. Имаме важни различия и по енергийната политика - те приемат Южен поток, ако ЕС го одобри, за нас е опасен и против българския национален интерес“, написа Кънев на стената си във фейсбук.

Той коментира, че по време на срещата РБ е защитавал позиция, че неговите представители в ЕП ще се борят против Европа на различни скорости, за ускорено приемане на България в еврозоната и Шенген.

Искаме страните от Източна Европа да бъдат първата скорост на интеграцията в енергийната политика. По тези въпроси сме готови дори да се конфронтираме с партньорите си на Запад, които са готови да гледат на Балканите като периферия. Срещнахме разбиране, но не и ясна подкрепа за такава политика“, заяви Радан Кънев.

ГЕРБ са подкрепили плана на РБ за национално съгласие за предсрочни избори и внасяне на разум и спокойствие в обществения живот.

Споделяме виждането, че перманентната предизборна ситуация и безобразията на управляващите партии съсипват икономиката, закриват работни места и гонят инвестициите“, е изводът, до който са достигнали двете формации.

#Реформаторския блок #Радан Кънев #ГЕРБ #Кънев #ЕП #РБ #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"