Украинските граничари имат разрешение да стрелят

Украинските граничари имат разрешение да стрелят
Държавната гранична служба на Украйна информира, че границата се охранява трудно и гранична служба ще използва всички възможни средства, за да се гарантира реда. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната гранична служба на Украйна информира, че границата се охранява трудно и гранична служба ще използва всички възможни средства, за да се гарантира реда, предаде ИТАР-ТАСС.

"В случай на опит за блокиране на работата на граничните пунктове, ще действаме в отговор на ситуацията. Ако е необходимо, в съответствие с действащото законодателство на Украйна, граничните служители ще могат да използват огнестрелно оръжие", се казва в съобщението.

В четвъртък Държавната гранична служба на страната потвърди временната забрана за влизане на руски граждани от мъжки пол на възраст между 16 до 60 години, с какъвто и да е вид транспорт, на територията на Украйна.

В същото време Съветът за сигурност на Украйна обяви за издирване член на диверсионна група, гражданинът на Русия Игор Безлер, представил се за подполковник от руската армия при превземането на полицията в град Горловка. Безлер участвал в силовото превземане на военни поделения, органи на властта и други.

#Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"