Благодатният огън бе запален в Йерусалим след хиляди молитви

Благодатният огън бе запален в Йерусалим след хиляди молитви
Свещеният огън бе измолен в Йерусалим. Снимка: www.timesofisrael.com
A A+ A++ A

Благодатният огън, символизиращ неръкотворната светлина на Христовото возкресение, за която е говорил още апостол Петър, се запали в храма на Гроба Господен в Йерусалим.

Това стана след молитвите за йерусалимския патриарх Теофил ІІІ и десетките хиляди поклонници. Патриарх Теофил ІІІ предаде огъня на събралите се в храма, съобщава "РИА Новости".

Оттук той ще бъде доставен до всички православни страни, включително и България. Благодатният огън се смята за светиня, а неговата поява в навечерието на православната Пасха е чудо. Преди патриарх Теофил ІІІ да влезе в Кукувлията (малък параклис) на храма Божи гроб, където измоли благодатния огън, всички светлини и свещи в храма бяха загасени.

Благодатен, или още Свещен огън, се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в съсобствения на различни християнски конфесии храм „Възкресение Христово”, построен точно върху Божия гроб в Йерусалим. Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин. Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

#Йерусалим #огън #Божи гроб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници