Лекарска грешка - фатална за Шумахер?

Лекарска грешка - фатална за Шумахер?
Шумахер може би се е влошил заради лекарска грешка. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

Лекарска грешка още в началото лекуването на травмата на главата на Михаел Шумахер може да се окаже от решаващо значение за шансовете му за възстановяване. Това пише германското списание "Щерн", като се позовава на един от водещите специалисти в спешното лечение в Германия.

Според него огромната грешка на медиците първоначално била, че легендарният бивш пилот не е закаран веднага в специализираната клиника в Гренобъл, в която е в момента. Първоначално той беше опериран в по-малко болнично заведение, след което, вече изпаднал в кома, транспортиран с хеликоптер до по-голямата лечебница.

Медиците, дошли веднага на местопроизшествието, са се заблудили от факта, че Шуми е бил с отворени очи и говорел, макар и несвързано. Това ги подвело, че травмите на главата му не са толкова сериозни и го откарали до близката болница.

Засега говорителката на семейството на Шумахер Забине Кем не е коментирала твърденията на списание "Щерн". Тя обикновено го прави, ако се разпространяват инсинуации за състоянието на легендата.

Междувременно разследването на ски инцидента на Шуми приключи. От полицията обявиха, че по време на инцидента не е имало замесено друго лице. Шумахер сам е паднал и е наранил главата си.

#Михаел Шумахер #Германия #Гренобъл #Забине Кем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"