Оптичното приближение не е далеч от телефоните на HTC

Оптичното приближение не е далеч от телефоните на HTC
A A+ A++ A

Според Саймън Уайтхорн, експерт по камерите в HTC, технологията на камерафоните се развива толкова бързо, че скоро ще догони фотоапаратите в едно важно отношение - осигуряването на възможност за оптично приближение. Тази екстра не е далеч и от телефоните на тайванската компания и по думите на Уайтхорн в следващите 12-18 месеца ще видим сериозно подобрение в телефонната оптика.

Според него смартфоните не могат да заменят DSLR фотоапаратите или поне не засега. В краткосрочен план не можем да очакваме камерафоните да осигурят качеството на обективите за хиляди долари, но се приближаваме към емулиране на ефекта от тях. Уайтхорн смята, че самостоятелните фотоапарати винаги ще има място за определени ситуации, но разликата между камерафоните и тях се стопява.

За повечето аматьори удобството от това да имат винаги със себе си телефон с добра камера като HTC One M8 със сигурност ще е предпочитан избор пред това да носят тежък фотоапарат с няколко големи и най-вероятно по-тежки обективи. Включването на оптично приближение в телефон ще подобри значително снимките от него.

Предната камера също е попаднала във фокуса на HTC. Според думите на Уайтхорн в някои пазари 90% от направените снимки са направени с нея. "HTC иска да доминира пазара на селфи снимки и ще видите много повече инвестиции в тази област", допълва той.

http://blog.vodafone.co.uk/2014/04/18/htc-talks-camera-tech-optical-zooming/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"