Слух: Следващият Google Nexus може да е с процесор MediaTek

Слух: Следващият Google Nexus може да е с процесор MediaTek
A A+ A++ A

На мобилния пазар се случват какви ли не неща, но този нов слух от Китай определено ни изненада. Според него Google е избрала MediaTek като доставчик на чипсети за следващото издание на смартфона Nexus. Досега Google разчиташе основно на чипове от Qualcomm, но в Galaxy Nexus използва и чипсет от Texas Instruments, така че подобен ход няма да е прецедент.

През последните месеци MediaTek започна да набира сериозна популярност и чиповете й могат да се открият в по-голямата част от продукцията на китайските производители. Решенията й вече намират място и в бюджетните продукти на големи компании. Ако информацията е вярна, можем да се надяваме, че Google ще успее да убеди компанията да осигури изходния код на чиповете си, за да се стимулира разработчиците.

MediaTek е позната с евтините си чипсети и според информацията въпросното Nexus устройство може да се продава едва за 100 долара. Това звучи прекалено евтино, но може би Google планира пускането и на бюджетни Nexus устройства, които е допълнят по-скъпите модели от висок клас.

http://www.unwiredview.com/2014/04/18/next-google-nexus-smartphone-may-be-powered-by-mediatek/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"