Чобанов стимулира икономиката чрез по-добра бизнес среда

Чобанов стимулира икономиката чрез по-добра бизнес среда
„Искам икономиката да заработи още по-добре“, заяви министърът на финансите Петър Чобанов. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

„Искам икономиката да заработи още по-добре. Това ще стане, като продължаваме да подобряваме бизнес средата и да облекчаваме административната тежест. Трябва да се вдъхне по-голяма увереност на хората“, заяви в интервю за в. „Преса“ министърът на финансите Петър Чобанов.

Той посочва, че бюджетният дефицит ще е близък до нивото му през миналата година. По думите му това, което все още му влияе, е предишното неритмично възстановяване на ДДС. Министърът даде пример, като заяви, че през февруари 2013 г. е върнат на бизнеса ДДС за около 200 млн. лв., а сега се наложи да се възстановят двойно повече.

Така според него се изкривява картината и се създава усещане, че приходите през конкретния месец намаляват. Финансовият министър е категоричен, че има коренна разлика в начина, по който той прави фискалната политика, и този на Симеон Дянков.

По повод заплахата, за която говори Бойко Борисов, че се вземат заеми, които по-късно щяло да плаща бъдещото поколение, Чобанов отговори, че „емисията, която подготвяме, ще е навън, за да не се натоварва вътрешният пазар“. Той посочи, че пласираме държавния дълг при много добри условия.

#Петър Чобанов #Бойко Борисов #ДДС #условия #министър #пазар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »