Кристиан Вигенин: Ще реализираме „Южен поток“

Кристиан Вигенин: Ще реализираме „Южен поток“
Вигенин подчертава също, че българските власти полагат всички усилия, за да се облекчи процедурата на издаване на визи за руски туристи. Снимка: www.vigenin.eu
A A+ A++ A
България ще направи всичко възможно, за да бъде реализиран проектът „Южен поток“, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин в интервю за ИТАР-ТАСС във вторник.

„Независимо от нашето желание да помогнем на Украйна да се стабилизирира, виждаме, че ситуацията там в достатъчно дългосрочна перспектива едва ли ще бъде спокойна. България и цяла редица други държави – членки на ЕС, не бива да бъдат заложници на тази нестабилност - политическа, икономическа, финансова. Затова ние на първо място поставяме интересите на европейските граждани, в това число и българските, и ще направим всичко, което зависи от нас, „Южен поток“ да бъде реализиран“, твърди Вигенин.

Според външния министър за страната ни е важно, че руският газ ще постъпва за България извън зависимостта от транзитни страни.

Вигенин подчертава също, че българските власти полагат всички усилия, за да се облекчи процедурата на издаване на визи за руски туристи.

Той уточнява, че България няма да последва примера на Израел, който е въвел за руските граждани безвизов режим или този на Турция, където визи се издават направо на границата.

#Кристиан Вигенин #Вигенин #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »