22 000 българи работят в аутсорсинг компании

22 000 българи работят в аутсорсинг компании
Бобева прикани Българската аутсорсинг асоциация да даде предложения за подготвящата се в момента програма за индустриализация на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За последните 4 години приходите от аутсорсинг в България са се увеличили с 60%. Ръстът в сектора е 40% през 2011 г. спрямо 2010 г. и 13% през 2012 спрямо 2011 г. Броят на заетите в аутсорсинг компании у нас към момента е над 22 000, обяви зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева при откриването на кръгла маса „Развитие на България като аутсорсинг дестинация – партньорство между публичния и частния сектор“.

„Въпреки че правителството залага на износа на продукция с висока добавена стойност и развитието на високотехнологични производства като фактори за икономически растеж, разкриването на работни места в сектора на услугите е от сериозно значение, особено в период на стагнация в икономиката“, подчерта Бобева.

Тя прикани Българската аутсорсинг асоциация да даде предложения за подготвящата се в момента програма за индустриализация на България.

#Даниела Бобева #Бобева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »