Бранят в съда парк „Бадечка“ от застрояване

Бранят в съда парк „Бадечка“ от застрояване
За сряда е насрочено делото за прословутия парк „Бедечка“ в старозагорския административен съд. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

За сряда е насрочено делото за прословутия парк „Бедечка“ в старозагорския административен съд. Ощетени лица оспорват подробния устройствен план, който позволи застрояване на зелената площ. Срещу тях като ответници се изправиха Общинският съвет в Стара Загора, както и компаниите „Кауфланд“ ЕООД, „Лидл“ ЕООД, „Сентрал Парк Загоре“ АД.

Компаниите са сред финансиралите изработването на плана за застрояване на зелената площ. До оспорването се стигна, след като се оказа, че няколко правоимащи не са били взети предвид във въпросния подробен устройствен план. Опитите на Общинския съвет да ги обезщети пък завършиха с неясна процедура и отрицателно становище от страна на националния омбудсман.

Преди това пък в Стара Загора имаше различни форми на протест срещу плана за застрояване на парк „Бедечка“. До тях се стигна след противоречива процедура в мандатите на няколко общински управления.

Само преди месеци пък бе лансиран и план за застрояване на 5 декара в зелената зона над стадион „Берое“. Това пък е в района на друга емблема на града - Аязмото.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »