OnePlus One предизвиква флагманите на големите производители

OnePlus One предизвиква флагманите на големите производители
A A+ A++ A

Никой не очаква от стартъп компания на 5 месеца да произведе особено добър продукт. Изглежда обаче, че OnePlus направиха точно това с първия си смартфон - One. Когато основа компанията, бившият изпълнителен директор на Oppo Пийт Лау обеща, че ще създадат "перфектния смартфон". Явно усилията им са довели до създаването на интересен телефон, който спокойно може да се конкурира с флагманите на големите производители по характеристики и цена.

Първоначалната цена на смартфона ще е 299 долара (229 паунда, 269 евро) за 16-гигабайтовия модел и 349 долара (269 паунда, 299 евро) за този с 64GB вградена памет. За сравнение, тази цена е по-ниска от цената на Nexus 5, който в Щатите се предлага за 349 долара с 16 гигабайта памет и за 399 долара с 32 гигабайта. Въпреки относително ниската си цена Oneplus One има и отличен хардуер.

Идва с четириядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2.5 GHz, графичен процесор Adreno 330 и 3GB RAM. Дисплеят му е с диагонал 5,5" и резолюция 1080p и е защитен от стъкло Gorilla Glass 3. Също така има 13-мегапикселова камера с двойна LED светкавица, 6-елементна оптика и сензор от Sony, 5-мегапикселова широкоъгълна предна камера, предно разположени стереоговорители с технология на JBL, три микрофона за елиминиране на околния шум и батерия с капацитет 3100 mAh. Камерата може да записва 4К видео и фокусира за 0,3 секунди - колкото HTC One M8 и Samsung Galaxy S5. Останалите характеристики включват microSD слот, USB 3.0 порт и съвместимост с технологията Quick Charge 2.0 за по-бързо зареждане на батерията.

Има и няколко неща, които правят този телефон наистина интересен и уникален. Операционната му система е съвсем леко променена версия на CyanogenMod 11, базирана на Android 4.4. Така тази модификация на Android набира все по-голяма скорост като официална операционна система. След като Oppo N1 беше пуснат в ограничен брой с Cyanogen Mod, сега виждаме първия телефон, който да се предлага само с нея.

Другият отличителен белег на OnePlus Оne е задният панел. Вариантът в бяло е направен от смлени кашу ядки и е заменим с други панели, направени от различни материали като бамбук, дърво, кевлар и дори деним. Самият телефон е с рамка от магнезиева сплав, което го прави доста лек - 162 грама. В най-тънката си част е дебел 4,6 милиметра, а в най-дебелата - 8,9 мм.

Първоначално телефонът ще се предлага в САЩ, Канада, Великобритания, Хонконг, Тайван и някои европейски държави от средата на май. Всичко това звучи добре, но има уловка - човек може да купи телефона само ако бъде "поканен". Поканите ще бъдат раздавани от OnePlus в социалните медии и след като човек закупи телефона, ще може да кани и други хора да направят същото.

С всички тези характеристики и особено с цената си OnePlus One е един от най-интересните флагмани на пазара през първата половина на годината. Ще се озове в директна конкуренция с утвърдените големи производители и е въпрос на време да разберем дали екзотичността му ще го направи успешен.

http://oneplus.net

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"