Москва към Киев: Незабавно изтегляне на армията

Москва към Киев: Незабавно изтегляне на армията
Властите в Москва са “крайно учудени от изопаченото тълкуване” от страна на Киев и Вашингтон на споразумението от Женева, посочва руското външно министерство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руското министерство на външните работи излезе със становище, в което настоява Украйна да изтегли армията си от Югоизточната част на страната.

Властите в Москва са “крайно учудени от изопаченото тълкуване” от страна на Киев и Вашингтон на споразумението от Женева, посочва руското министерство.

“В документа има положение, че всички незаконно въоръжени формирования трябва да бъдат разоръжени. Но в Киев и Вашингтон, а също и в редица европейски столици продължават да твърдят за необходимостта “да бъде предадено оръжието” само от страната на украинските граждани, които защитават правата си в Югоизточна Украйна. При това се затварят очите за продължаващите провокационни действия на лица от дяснорадикалните сили, по-специално на т.нар. “Десен сектор” в Киев и в различни градове на Югоизточна Украйна, които доведоха до човешки жертви в нощта на 20 април”, заявява руското външно министерство.

Москва „продължава да вярва в сериозността на нашите западни партньори, когато те твърдят, че се стремят да съдействат за мирното разрешаване на политическата криза в Украйна”.

“Но фактите, уви, говорят за обратното”, посочва Русия.

#Русия #Украйна #Киев #Москва #Сергей Лавров #Югоизточна Украйна #Десен сектор #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"