Слух: Samsung с ново Galaxy устройство с Exynos процесор и LTE модем от Intel

Слух: Samsung с ново Galaxy устройство с Exynos процесор и LTE модем от Intel
A A+ A++ A

Само няколко седмици след представянето на Galaxy S5 в интернет се появиха нови слухове, че корейците готвят друг вариант на своя актуален флагман. Според информация на Sammobile.com така наречената "премиум" версия на S5 ще бъде с продуктов код KQ и ще предлага няколко сериозни промени спрямо сегашния модел.

Първата и най-очевидна ще е употребата на дългоочаквания QHD дисплей, който първоначално бе планиран за масовата версия на Galaxy S5, но така и не бе използван заради производствени проблеми. Друга новост ще е смяната на процесора с Exynos 5430. Любопитното в случая е, че Samsung ще включат LTE модеми на Intel, защото техните собствени чипове все още нямат поддръжка на LTE мрежи.

Иначе Exynos 5430 е подобрен вариант на добре познатия Exynos 5422, който ще работи с честота 2.1 GHz на A15 ядрата и с честота 1.5 GHz за ядрата A7. Видеоконтролерът на Exynos 5430 пък е с изцяло нов дизайн и би трябвало да се справи с по-високата разделителна способност без особени проблеми. Друга новост във видеочипа е хардуерната поддръжка на HEVC, а целият чипсет за пръв път ще съдържа и отделен звуков копроцесор (Cortex A5).

http://www.sammobile.com/2014/04/22/exynos-chip-with-intel-lte-2k-display-support-confirmed-could-replace-snapdragon-cpus-on-samsung-devices/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »