Около 20% от гърците не са социално осигурени

Около 20% от гърците не са социално осигурени
Преброяването на гърците без социални осигуровки е част от програмата „Атлас“, чрез която бе установен точният брой на пенсионерите в Гърция. Снимка: presstv.com
A A+ A++ A

Гръцкият министър на здравеопазването Адонис Георгиадас съобщи, че около 20% от сънародниците му нямат социални осигуровки

Георгиадас каза, че правителството не знае точния брой, но се предполага, че те са между 1,9 милиона и 2,4 милиона души, както и че има план тези хора да получават безплатни лекарства.

Преброяването на гърците без социални осигуровки е част от програмата „Атлас“, чрез която бе установен точният брой на пенсионерите в Гърция.

Министърът отбеляза, че най-трудно ще бъде намирането на средства, с които да бъде предоставен свободен достъп до лекарства за гражданите без социални осигуровки - главно хора, останали без работа.

„Искаме да намерим начин, чрез който държавата директно да може да покрива задълженията си. И това сигурно може да се случи, ако упражняваме ясен контрол върху разходите“, каза още той.

Към момента неосигурените гърци могат да купуват лекарства, както и да ги придобиват безплатно от общинските болници или от медицинските банки на Атинската медицинска асоциация и на Федерацията на гръцките фармацевтични компании.

#Гърция #социално осигуряване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »