Българските продажби на HTC One (M8) започват на 1 май

Българските продажби на HTC One (M8) започват на 1 май
A A+ A++ A

Новият смартфон HTC One (M8) ще може да бъде намерен в магазините на мобилните оператори и в големите търговски вериги от началото на май, стана ясно по време на официалната българска премиера. На нея беше обявено и включването на съдържание от български медии в HTC BlinkFeed - агрегатор, който представя персонализиран поток от информация на началния екран на телефона.

Новата версия на функцията е с подобрен дизайн и отново комбинира съдържание от различни източници - новини по избрани от потребителя теми, ъпдейти от социални мрежи, данни от календара, и други. Сред включените български медии е и Mobile Bulgaria, а списъкът ще се допълни и с други, които да предложат съдържание по разнообразни теми. Трябва да споменем, че българското съдържание е достъпно и в другите телефони на компанията с BlinkFeed.

Новият HTC One (M8) е с нов и по-изчистен дизайн и предлага променения интерфейс HTC Sense 6 в комбинация с Android 4.4.2. Корпусът отново е изработен от алуминий и вече обхваща задната и страничните повърхности на телефона, а върху предната вече липсват капацитивни бутони за управление, тъй като са заменени от виртуални. Сред отличителните характеристики на устройството са подобрените предни стереовисокоговорители BoomSound, които осигуряват по-силен звук; Smart Sensor Hub с функция Motion Launch за управление на телефона с жестове; и новата технология Duo Camera, която комбинира основната UltraPixel камера с допълнителна за прилагането на различни ефекти след заснемане. За любителите на селфи снимките има 5МР предна камера с широкоъгълна оптика.

Сред първите собственици на HTC One (M8) са Део, Лео и Играта. На събитието те представиха новата си песен и клип "Всеки миг", а Графа и Прея изпяха първата си обща песен "Ни напред, ни назад". Сред акцентите на вечерта беше и технологичната арт инсталация на Сдружение "Трансформатори", вдъхновена от дизайна на HTC One (M8). Специално за премиерата на новия смартфон младият екип от архитекти конструира HTChairs - инсталация от "хакнат" зъболекарски стол, в който са вградени всякакви смартфон функции - телефон, указател, карта, пощенска кутия, уокмен и др. Инсталацията контрастира с HTC One (M8), който комбинира всички тези функции и ги поставя в ръката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"