ГЕРБ е за „Южен поток“, ако българите го искат

ГЕРБ е за „Южен поток“, ако българите го искат
Ковачев опроверга изказването на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев, че евродепутатите на ГЕРБ са гласували против „Южен поток“. Снимка: www.andrey-kovatchev.eu
A A+ A++ A

След гласуването на резолюцията за „Южен поток“ евродепутатите от ГЕРБ излязохме с декларация, в която заявихме, че имаме последователна позиция за „Южен поток“. Ние сме за такъв проект, ако той отговаря на българските интереси, заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, предаде БГНЕС.

Ковачев подчерта, че има текст в резолюцията за Източното партньорство, в който казва, че „Южен поток“ не трябва да се строи и трябва да се търсят други източници на газ. Ковачев каза, че голяма част от българските евродепутати са гласували за тази резолюция.

Ковачев опроверга изказването на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев, че евродепутатите на ГЕРБ са гласували против „Южен поток“.

Евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев заяви, че съдбата на „Южен поток“ зависи от решенията на хората, които ще потребяват този газ.

„Нека попитаме Станишев как мисли да убеди социалистите в държавите, от които зависи проектът“, попита Уручев и допълни, че от ГЕРБ подкрепят „Южен поток“, защото от чисто икономическа гледна точка той може да носи печалба за тази страна, но от България зависи само една частичка от решението му.

Според Уручев решението за реализирането на проекта ще дойде от пазарите, а нагласите са, че в този си вид този проект няма да се случи.

#ГЕРБ #Южен поток #Андрей Ковачев #Ковачев #Владимир Уручев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »