Симеон Дянков: Мащабни санкции срещу Русия са невъзможни

Симеон Дянков: Мащабни санкции срещу Русия са невъзможни
Смятам, че през септември или октомври са възможни някои интересни реформи в Украйна, заяви Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мащабни икономически санкции по отношение на Русия просто са невъзможни, защото страната заема твърде важно място на световната икономическа арена, заяви бившият ни финансов министър и ректор на Руската икономическа школа Симеон Дянков в интервю пред телевизионния канал "Россия 24".

„Ситуацията в Украйна бе тежка още преди началото на годината. Това бе единствената държава от бившия социалистически блок, която въобще не проведе икономически реформи. В последните 25 години икономиката й се намираше в състояние на постоянна криза. След финансовия колапс през 2009 г. положението се влоши още повече. По всички стандарти страната трябваше да обяви банкрут“, коментира Дянков.

Според него, положението в Украйна не е предизвикано от текущата политическа криза и събитията в последните 3-4 месеца, защото икономиката дълго време натрупвала проблеми и накрая положението се нажежило до точка, в която трябваше да се случи нещо ново.

„Сега всички чакат президентските избори за сформирането на стабилно правителство, но това ще стане едва в началото на лятото. Смятам, че през септември или октомври са възможни някои интересни реформи. Това означава, че още 6-9 месеца ще бъдат загубени за реформирането на икономиката", категоричен бе бившият ни финансов министър.

#Симеон Дянков #Дянков #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"