Вигенин: Няма да има отлив на руски туристи

Вигенин: Няма да има отлив на руски туристи
Снимка: www.burgas.bg
A A+ A++ A

Няма основание да смятаме, че през предстоящия летен сезон ще има отлив на руски туристи от България. Разчитаме страната ни да привлече и повече украински, заяви министър Кристиан Вигенин в Бургас, където се срещна с представители на туристическия бранш.

Вигенин увери, че Външно министерство е свършило огромна част от това, което може, за да увеличи туристическия поток.

„На консулските ни служби са дадени указания, свързани с по-лесното и бързо издаване на визи за туристическите пътувания на граждани от Руската федерация, Беларус, Молдова и Украйна, както и от Турция“, коментира Вигенин.

Външният министър отбеляза и факта, че чуждите граждани, които вече са посещавали страната ни с цел туризъм и използвали правомерно предишните си визи, могат да се завърнат в България много по-лесно.

Нещо, което касае пряко Бургас – руските граждани със собственост тук, ще могат многократно да се завръщат със семействата си.

„Създаден е и механизъм, който да насърчава новите кандидати за визи да кандидатстват и за дългосрочни – с цел да се връщат през следващите зимни и летни туристически сезони“, добави Кристиан Вигенин.



#Кристиан Вигенин #Вигенин #руски туристи #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"