Бедствено положение в две общини заради пороите

Бедствено положение в две общини заради пороите
Бедствено е положението в две общини в Северозападна България. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Заради пороите бедствено е положението  в две общини на област Видин - Чупрене и Ружинци. Във видинските села Плешивец и Гюргич дъждът не е спирал. Реката е повишила нивото си, но опасност за хората няма, твърдят от  кризисния щаб.

Вероятно поради тази причина няма евакуации в нощта срещу петък в засегнатите от наводненията райони в Северозападна България. Това заяви пред бТВ заместник-областният управител на Видин Николай Тодоров.

Най-тежка остава обстановката в селата Плешивец и Гюргич. Пътят до язовир Гюргич е недостъпен. Баластрата, която беше изсипана по пътя, за да може да се стигне до язовира, за да се изчисти преливника и да се следи нивото на водата, беше отнесена от проливния дъжд.

Тежка е обстановката и в монтанската община Георги Дамяново. Там река Огоста само за час е покачила нивото си с близо метър и е отнесла цяла улица в село Говежда. Има залети земеделски земи, но няма опасност за хората.

Проливен дъжд вали в област Враца. От областния съвет по сигурност заявиха, че въпреки високите нива на реките, опасност от преливане засега няма. Дъжд с градушка наводни пътищата в област Ловеч.

#порои #Плешивец #Враца #Видин #Николай Тодоров #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници