Карлос Слим купува "Мобилтел"

Карлос Слим купува  "Мобилтел"
Мексиканският магнат Карлос Слим, който е на второ място по богатство в света, скоро ще прибави "Мобилтел" към империята си. Снимка: www.nbcnews.com
A A+ A++ A

Мексиканският магнат Карлос Слим, който е на второ място по богатство в света,  скоро ще прибави "Мобилтел" към империята си.

Компанията на Слим "Карсо телеком" внесе документи в Комисията за защита на конкуренцията, с която иска разрешение да придобие контрол върху "Телеком Аустрия", собственик на българския мобилен оператор, пише "Преса".

Слим, чието богатство се оценява на 70,8 млрд, долара трябва да получи зелена светлина за сделката от всички държави, където действа "Телеком Аустрия". Това са България, Австрия, Словения, Сърбия, Хърватия, Македония, Беларус и Лихтенщайн.

"Карсо телеком" е регистрирана в Холандия и е 100% притежание на "Америка Мовил" - телекомуникационния гигант на Карлос Слим. Преди седмица "Америка Мовил" се договори с австрийското правителство да придобие контрол върху "Телеком Аустрия" чрез увеличение на капитала с 1 млрд. евро. Досега мажоритарен собственик на компанията беше австрийската държава.

Мексиканецът от ливански произход е  инженер по образование. Той  изгражда корпорацията си върху фиксираната и мобилната телефония, изкупувайки през 1990 г. компания "Телмекс" от държавата. Оттогава разшири "гамата" с финанси, търговия, хотелиерство и телевизия. През последните 10 години той е вложил над 60 млрд. долара в Латинска Америка.

В същото време, хората, които работят за него, казват, че е твърде скромен за положението си. Въпреки, че е милиардер, той си е определил 20 000 евро месечна заплата и толкова харчи.

#Карлос Слим #Слим #Мобилтел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници