Украйна изпрати "Киев-1" в Одеса

Украйна  изпрати "Киев-1" в Одеса
Министерството на вътрешните работи на Украйна е изпратило допълнителни сили със специално назначение в Одеса. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Министерството на вътрешните работи на Украйна е изпратило допълнителни сили със специално назначение в Одеса. Както съобщи пресслужбата на ведомството, в града вече е пристигнало спецподразделението на Националната гвардия "Киев-1".

По думите на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, "одесити" командват частта. "Киев-1" е сформиран в украинската столица в края на април от въоръжени доброволци за патрулиране в града, които можеше да бъдат разпознати по черната униформа, припомня агенцията.

Междувременно, бойните действия в източния украински град Славянск в понеделник са били подновени, предаде Интерфакс. Сраженията между силите за сигурност и поддръжниците на федерализацията на Украйна се водят в близост до телевизионната кула в града. Има информация за пострадали сред активистите.

По-рано заместник-председателят на Централната избирателна комисия на Украйна Андрей Магера допусна възможността на 15 юни да бъде проведено национално консултативно допитване вместо референдум.

#активисти #Славянск #Арсен Аваков #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »