Яжте бадеми за здрава психика и добра кръвна захар

Яжте бадеми за здрава психика и добра кръвна захар
A A+ A++ A

Няколко бадема на закуска предпазват от заболявания по време на диета. Тези ядки съдържат много протеини и потискат апетита, полезни са и за здравето на сърцето. Това се казва в резултатите от шест проучвания на специалисти по храненето в Сан Диего, САЩ.

И още - наличието на полезни мазнини и витамин Е в бадемите предпазва от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и болестта на Алцхаймер.

При хората с риск от диабет и при диабетиците бадемите регулират нивото на кръвната захар.

Полезни са и за костите, тъй като са богат източник на минерали. Магнезият в тях пък е важен за мускулите, нервите и кръвното налягане.

Редовният прием на бадеми води до подобряване на психическото състояние, а при умереното им хапване не се стига до затлъстяване, въпреки многото мазнини в тях. Констатацията е от изследванията на университета в Луизиана сред 24 808 души.

След 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма.

Според предварителните резултати намалението на мазнините в тялото, благодарение на приема на бадеми, води до спад на риска от метаболитен синдром и на шанса от сърдечни заболявания.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници