Папазов: Резултатите на БДЖ се подобряват

Папазов: Резултатите на БДЖ се подобряват
„Заделени са 30 млн. лв. за капиталови трансфери в БДЖ и предстои закупуването на нови пасажерски вагони“, заяви още транспортният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„За първото тримесечие на годината резултатите на БДЖ са по-добри спрямо предходната, а сега предстои продажба на скрап и се надяваме финансовите резултати да бъдат сравнително подобрени през второто тримесечие на 2014 г.“, заяви министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Данаил Папазов.

На срещата с представители на неправителствени организации, на която присъства заедно с премиера Пламен Орешарски, Папазов подчерта, че са необходими около 3-4 млн. лв. за въвеждането на електронни системи в работата на дружеството.

„Заделени са 30 млн. лв. за капиталови трансфери в БДЖ и предстои закупуването на нови пасажерски вагони“, заяви още транспортният министър.

По думите му в преговорите с кредиторите се търсят възможности за рефинансиране, „за да се направят необходимите инвестиции в холдинга“.

По отношение на горивата, които купува дружеството, транспортният министър каза, че се търсят възможности за закупуване на борсови цени.

Като печеливши дестинации на БДЖ Папазов посочи линиите София - Бургас, София - Варна и София - Пловдив. За останалите той каза, че се субсидират от държавния бюджет, за да бъдат обслужвани гражданите, които живеят в други региони на страната.

#Данаил Папазов #резултати #БДЖ #БДЖ #закупуване #вагони #кредитори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"