Кой „хакна“ Църквата и защо...?!

Кой „хакна“ Църквата и защо...?!
A A+ A++ A

От организация, нарекла себе си Milli Güçler Taifesi, блокираха официалния интернет сайт на Българската православна църква – Българска патриаршия. Обяснението - актът е „...в отговор на вандалско нападение над Джумая джамия в гр. Пловдив...“!

По-нататък от Milli Güçler Taifesi заявяват, че „...Мълчанието на българската патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие...“. Те наричат нападението над джамията „варварска агресия“. Като се замислим обаче, какъв е актът на блокиране на официален сайт на институция, ако не именно „варварска агресия“...!?

И все пак официална реакция от страна на църквата ни имаше. Просто трябва да я чуем!

И още, мълчанието на Патриаршията ни не е самоцелно. Нима Православната църква трябва да урежда спорове, възникнали между групи хора и мюсюлманското вероизповедание у нас...!?

Църквата ни мълчи, защото просто този спор не я засяга и в този случай е напълно права. От Milli Güçler твърдят, че „...има сили, които бдят и са готови да го отбраняват (мюсюлманското малцинство)...“ и още: че „...Атаките ще продължават с пълна интензивност...“.

Това ако не е пряка заплаха, няма как по друг начин да бъде тълкувано! Традиционно добрите взаимоотношения между двете вероизповедания в България не бива да бъдат нарушавани с подобни послания, които са агресивни и решението не е насочено в правилната посока!

#църква #вероизповедания #агресия #джамия #сайт #атаки #малцинство #Съгласие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »