Станишев не се отказва, отива евродепутат

Станишев не се отказва, отива евродепутат
Още в началото на кампанията Станишев подчерта на няколко пъти, че няма да остава в европарламента, въпреки че води листата на „Коалиция за България“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев обяви, че няма да се откаже от мястото си на евродепутат и ще замине за Брюксел, макар и за кратко. Изявлението бе направено в кулоарите на Народното събрание, предаде Би Ти Ви.

Станишев уточни, че има ангажимент към Партията на европейските социалисти на 18 юни и ще напусне ЕП на 1 юли, за да се върне у нас и да продължи да бъде депутат.

Още в началото на кампанията Станишев подчерта на няколко пъти, че няма да остава в Европарламента, въпреки че води листата на „Коалиция за България“. Опозицията го обвини, че се опитва да се спаси в Брюксел.

След като стана ясно, че №15 в листата на БСП Момчил Неков, който бе избран с преференциален вот, няма да се откаже от евродепутатското си място, плановете на партията се объркаха. Оказа се, че Станишев е втори в собствената си листа. След него са настоящият евродепутат от БСП Илияна Йотова и зам.-председателят на партията Георги Пирински. 

Очакваше се Станишев да се откаже и на негово място да  отиде депутатът на „Коалиция за България“ Петър Курумбашев, който е представител на гражданската квота в партията.

В парламента коментираха, че драмата при Курумбашев е пълна, защото той още преди месец си подаде оставката и като редови депутат, защото беше сигурен, че БСП ще спечели изборите и той със сигурност ще отиде в Европарламента.

 

#Сергей Станишев #Станишев #БСП #Брюксел #евроизбори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"