Татяна Буруджиева: Разглезихме министрите, те не са виновни

Татяна Буруджиева: Разглезихме министрите, те не са виновни
Татяна Буруджиева заяви, че при анализа на причините за резултатите от евровота основният извод, до който е стигнало ръководството на социалистите, е, че има голямо забавяне в темпа на работа на правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Коалиция за България“ Татяна Буруджиева заяви, че при анализа на причините за резултатите от евровота основният извод, до който е стигнало ръководството на социалистите, е, че има голямо забавяне в темпа на работа на правителството. Според нея самокритиката в БСП е на първо място и партията ще предприеме действия и в това отношение.

„Лидерът Сергей Станишев e единственият политик, който винаги е имал и своя изход, но няма да подава оставка на този етап, добави Буруджиева. БСП не е лидерска партия“, коментира Буруджиева в студиото на Нова телевизия.

Тя уточни, че Изпълнителното бюро ще обсъжда какво иска да постигне БСП, защото правенето на социална политика не е в натюрела на едно експертно правителство.

„Повечето от министрите, като експерти, предпочитат по-рестриктивни политики. По-лесно е да вървиш по отъпкания път на една дясна политика“, коментира тя.

„Вече се направи стъпка към семейното подоходно облагане – по отношение на минималната работна заплата. Искаме обаче много ясно разписване на други конкретни стъпки. Промените при семейното подоходно облагане са в програмата на правителството“, заяви представителят на управляващите.

По думите й има „сериозни различия“ между БСП и ДПС по отношение на пенсионната политика.

„Среща между ръководствата на двете партии, подкрепящи правителството, е имало въпреки думите на лидера на ДПС Лютви Местан в четвъртък, че очаква тепърва такава среща“, разкри Татяна Буруджиева.

„Не зададохме темпа по отношение на министрите. Те бяха глезените деца, но ние ги разглезихме, те не са виновни“, коментира още тя.



#Татяна Буруджиева #Буруджиева #БСП #правителство #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници