Лили Иванова с нов клип и допълнителни билети за концертите

Лили Иванова с нов клип и допълнителни билети за концертите
Кадър от клипа „Искам те“
A A+ A++ A

Концертите от първата част на турнето на Лили Иванова са разпродадени, обявиха от екипа на певицата.

Поради големия интерес в Стара Загора отварят за публика дори генералната репетиция. Тя започва в 16:00 ч., а билетите за нея са в ограничено количество и са на една и съща цена, независимо от мястото в залата.

Все още има билети за втората част от турнето. Тя започва на 11 септември в летните театри на Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив (Античен театър) и Сандански,  а финалът е в зала 1 на НДК, в София на 6 ноември.

Междувременно, вече е готова и първата песен от новия проект на Лили Иванова за

събиране на част от непреходните песни в репертоара й в нови аранжименти

разработени от китариста и цигулар Ангел Дюлгеров.

Режисьор на видеото към „Искам те“ е Васил Къркеланов, а място на снимките е звукозаписният комплекс Intelligent Music Studios.

Клипът проследява процеса на звукозапис на песента, а премиерата му съвпада с деня на първия концерт от националното турне на Лили. Тази вечер тя ще излезе на сцената на Драматичния театър „Иван Радоев“ в Плевен заедно с Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (ударни) и Ангел Дюлгеров (китари, цигулка).



„Искам те“ е създадена през 1983 г., а няколко години по-късно е включена като първа песен в двоен албум, който няма име. „Много исках да напиша силна емоционална песен за Лили Иванова и търсех текст, който да ме вдъхнови, разказва композиторът Тодор Филков. В случаен разговор в коридорите на радиото споделих това с Маня Иванова, която е мой колега, музикант, и не е текстописец. Оказа се, че след нашата среща тя е направила текст и го е оставила в плик за мен на пропуска на радиото. Беше минал цял месец, преди някой да забележи писмото и да ми го предаде. Останах изключително впечатлен от написаното и музиката се роди буквално за една нощ“.

Историята на песента продължава интересно, защото след като Лили Иванова я записва в студио, комисията, която одобрява всички песни, преди да бъдат допуснати до ефир, я обявява за

твърде дръзка в сексуален аспект

и я забранява.

По всичко изглеждало, че парчето никога няма да стигне до публиката, докато Лили Иванова взема напълно неочаквано решение, дори за авторите, и включва песента в свой рецитал, в рамките на конкурса „Мелодия на годината“.

Публиката реагира изключително емоционално и „Искам те“ става неизменна част от репертоара й. Ето и новата версия:

Материалът е подготвен от Даниел Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"