Шофьорът, прегазил 4-годишно дете, пребит, в болница

Шофьорът, прегазил 4-годишно дете, пребит, в болница
Стотици старозагорци се стекоха с цветя на мястото, където снощи мъж с джип прегази 4-годишния Паоло. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шофьорът на джипа, който уби 4-годишния Паоло в центъра на Стара Затора в пешеходна зона в понеделник, е приет в неврохирургията на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ (Университетска). Георги Сапунджиев е пристигнал в болницата в понеделник около 22,10 часа. Оплаквал се от повръщане и обяснил, че е бил бит, предаде „Дарик“. 

Мъжът бил настанен за двудневно лечение по клинична пътека. По информация на болницата травмата не е животозастрашаваща. Пред стаята му е поставена охрана.

Шофьорът на джипа е задържан за 24 часа. От Окръжната прокуратура в Стара Загора обявиха, че очакват повдигане на обвинение, за да удължат мярката за 72 часа.

По думите на очевидци близки на починалото дете минути след инцидента са удряли Сапунджиев, който бил прибран в патрулката и отведен от мястото на трагедията.

Малко след 19.00 часа в понеделник 4-годишното дете карало колело в района на произшествието. Край него били родителите му, предаде Би Ти Ви.

45-годишният водач на джип „Ленд Роувър“ се опитал да направи обратен завой и детето попаднало под колелата. Шофьорът е изведен под полицейска охрана от периметъра на инцидента. Той е от Стара Загора. Твърдял, че дори не е усетил, че блъска дете.

#Стара Загора #Паоло #Георги Сапунджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »